ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ - ΕΚΡΗΞΕΩΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



Συγγραφέας:
Γεωργιάδου Εύη, Παπαδόπουλος Μάκης
ISBN:
978-960-6818-11-0
Χρονολογία:
2008

O κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες, εργασιακές και μη, αν δε λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης. Επιπλέον, ορισμένες δραστηριότητες εγκυμονούν και κίνδυνο έκρηξης. Οι πυρκαγιές και οι εκρήξεις μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες στους ανθρώπους (εγκαύματα, τραυματισμούς, θανάτους), τα κτήρια, τους εξοπλισμούς και το περιβάλλον.

Η σοβαρότητα των κινδύνων πυρκαγιάς ή έκρηξης αναδεικνύει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην πρόληψή τους. Τα σοβαρά ατυχήματα που έχουν συμβεί στη χώρα μας και σχετίζονται με τέτοιου είδους κινδύνους (πυρκαγιές σε βιομηχανίες και κτήρια, ατυχήματα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη κ.ά) αναδεικνύουν, επίσης, αυτή την αναγκαιότητα. Οι προσπάθειες για τη λήψη μέτρων πρέπει να γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους: εργοδότες, εργαζόμενους, πολιτεία.

Σκοπός της έκδοσης αυτής είναι να δώσει βασικές πληροφορίες στους αναγνώστες σχετικά με τους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς ή έκρηξης στους χώρους εργασίας αλλά και γενικότερα, τα βασικά μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισής τους καθώς και τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που τα αφορούν. Για μεγαλύτερη εμβάθυνση στο θέμα δίνονται, επίσης, βασικές πηγές πληροφόρησης. 
  




Σχόλια

ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

  • 1. https://www.youtube.com/watch?v=UFYy33r5FSw
  • 2. https://www.youtube.com/watch?v=TzoIIozydOE
  • 3. https://www.youtube.com/watch?v=6QkAhDrJbsk
  • 4. https://www.youtube.com/watch?v=bNyLRUQIRqk